O nama

Dobrodošli na portal Pikanterije.com – online vodič koji vas informira o najefikasnijim prirodnim metodama liječenja, čišćenju organizma, zdravoj prehrani, ayurvedi, aromaterapiji i najnovijim vijestima iz svijeta mode i alternativne medicine.

S vodičem poput Pikanterije.com kroz život, lako ćete svladati svakodnevne izazove poput stresa, bolesti, manjka nutrijenata i otkriti načine kako se zaštititi od opasnih toksina iz hrane i okoliša.

Svakodnevno Vam donosimo aktualne vijesti iz područja prirodne medicine, da biste mogli očuvati Vaše zdravlje i zdravlje Vaših bližnjih.

Uslovi korištenja

Svako korištenje portala pikanterije.com podliježe slijedećim uslovima:

Sadržaje objavljene na pikanterije.com dozvoljeno je čitati i preuzimati samo za lične i nekomercijalne svrhe te se ne smiju distribuirati trećim osobama bez izričite saglasnosti vlasnika portala. Kopiranje je dopušteno samo uz zadržavanje svih napomena i upozorenja o autorskim pravima i vlasništvu bilo koje vrste, te ograničenja od odgovornosti i uputa koja su navedena na portalu, što se posebno odnosi na partnerske sadržaje.

Gotovo svi članci koji su preneseni s drugih stranica i portala, preneseni su uz dozvolu autora ili uz dozvolu određenog portala na kojem je članak objavljen te za njihovo daljnje prenošenje na Vaše stranice ne možemo mi dati dozvolu. Preporučamo da sami kontaktirate autora ili barem ako s našeg portala prenosite sadržaj koji smo mi prenijeli s drugog izvora, obavezno navedite originalni izvor i autora, a po želji u nastavku navedite “prenosi: pikanterije.com”.

Ukoliko smatrate da smo povrijedili Vaše autorsko pravo, ispričavamo se i molimo Vas da nam to javite kako bi članak ili uklonili ili dodali Vaše ima kao autora.

Svi sadržaji koji su objavljeni na portalu pikanterije.com, uključujući vijesti, autorske članke, slike, grafove i sve informacije koje odašilju autori, kao i sav drugi materijal koji se nalazi na portalu, služe isključivo u informativne svrhe.

Pikanterije.com poduzet će odgovarajuće napore kako bi informacije na ovoj internetskoj stranici bile tačne i precizne, ali ne daje nikakve garancije u pogledu njihove tačnosti ili potpunosti.

Svi korisnici portala saglasni su s činjenicom da lično snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja na ovoj internetskoj stranici te da pikanterije.com neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu direktnu i/ili indirektnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja pikanterije.com kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ove internetske stranice.

Pikanterije.com zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i zbog bilo kojeg razloga, bez prethodne najave te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Pikanterije.com sadrži informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu. Takve su informacije označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba. pikanterije.com ne daje nikakve garancije u pogledu njihove tačnosti i ne preuzima nikakvu odgovornost za iste.

Portal pikanterije.com sadrži informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz brigu za zdravlje i zdrav život. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o upotrebi pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda.

Ova internetska stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i načinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja.

Namjena informacija sadržanih na ovom portalu nije dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konsultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za savjete i upute o proizvodima i uslugama koji se spominju na ovoj internetskoj stranici, molimo obratite se direktno medicinskim izvorima, liječničkom ili farmaceutskom osoblju.