Tajne ruske medicine: Izliječite kašalj i ojačajte imunitet, potrebne su vam samo šišarke!

165

Znamo koliko je voće i povrće zdravo, ali o blagotvornom dejstvu četinara malo se priča.

Verovatno ste čuli za lekovita svojstva šišarki od jele i bora, ali morate da znate na koji način pravilno da ih upotrebite.

Bilo da želite da ih koristite kao masažere, lek za bolno grlo, ili protiv reume, morate da znate na koji način da ih koristite kako biste izvukli maksimum iz njih.

Prirodni masažer

Borove šišarke su odličan izbor ako želite da napravite masažer. Odlične su kao masažeri za stopala, pa ih zato osušite i spremite za upotrebu. Kako noge ne bi bolele, šišarke se raspu na širini od 20cm i dužini od metar i po. Odozgo stavite tepih i po tome hodajte dva-tri minuta. U slučaju ravnih tabana korisno je kotrljati šišarke nogama tako što ćete ih staviti ispod stopala i valjajte ih u svim pravcima.

Suzbijaju osteohondrozu

Ova bolest lečila se šišarkama jele tako što se jedna šišarka jele dužine 6-7 centimetara pažljivo opere i prelije šoljicom ključane vode pa se ostavi poklopljena. Ujutru na prazan stomak treba popiti pola šolje čaja, a u šerpu sa šišarkom opet sipajte ključalu vodu. Sledeće jutro popijte celu količinu čaja, pa onda stavite novu šišarku. Čaj se pije dve nedelje, pa pauza od deset dana i onda opet dve nedelje. Na ovaj način može da se leči i artritis, giht, reumatizam, uganuće mišića i različite povrede.

Za dobar glas

Ukoliko vam često strada glas onda je za vas napitak od usitnjenih šišarki jele. Njih prelijte šoljom ključale vode i kuvajte 30 minuta uz povremeno mešanje, procedite i koristite za inhalaciju dva do tri puta na dan. Drugi način pripreme je da 6 šišarki prelijete s pola litra mleka i kuvajte na srednjoj vatri 15-20 minuta. U proceđen napitak dodajte med i popijte ovu količinu u toku dana.

ZA NASTAVAK IDITE NA SLJEDEĆU STRANICU

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.