Riješite se masne kose na prirodan način

134

Obratite pozornost na prehranu i zamijenite konzerviranu hranu, šećer i bijeli kruh sa povrćem i voćem, laganim mesom, mliječnim proizvodima i sjemenkama kako bi se aktivnost lojnih žlijezda smanjila.

Kako bi prikrili masni sjaj na kosi savjetuje se nanošenje suhog šampona koji se nanosi poput laka za kosu, a ukoliko koristite šampon u prahu potrebno ga je nanijeti na korijen kose. Pričekajte oko 10 minuta i onda počešljajte kosu. Suhi šampon stvara ljusku oko masnih vlasi zbog čega će kosa još neko vrijeme ostati čista.

Prilikom pranja kose je važno obratiti pažnju na temperaturu vode. Kosu treba prati mlakom ili toplom vodom, a nakon pranja kosu je najbolje ostaviti da se posuši prirodno.

Prije spavanja se savjetuje počešljati kosu, a kada se legnete na jastuk povucite kosu prema natrag na gornji rub jastuka. Poželjno je čak napraviti labavu pletenicu ili rep.

Kako bi izbjegli neurednu i masnu kosu izbjegavajte ju ravnati! Isto tako obratite pozornost na prehranu i zamijenite konzerviranu hranu, šećer i bijeli kruh sa povrćem i voćem, laganim mesom, mliječnim proizvodima i sjemenkama kako bi se aktivnost lojnih žlijezda smanjila.

 

(zenskisvijet.com)

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.