Na ženskim torbama ima više bakterija nego u toaletu!!!

77

Žene nigdje ne idu bez torbice i upravo zbog toga su ih stručnjaci za domaćinstvo proglasili idealnim mjestom za bakterije. Prema novom vodiču Instituta “Good Housekeeping”, u domaćinstvu postoji osam mjesta, odnosno predmeta, na kojima ima više bakterija nego u toaletu.

Među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri iz kupatila. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, druga, neočekivanija, mjesta i predmeti izgleda zahtjevaju temeljnije čišćenje.

“Malo je onih koji svake sedmice imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost”, navodi se u izvještaju.

Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i iz vazduha koje potiču iz obližnje WC šolje. Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, peškiri, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske spužvice.

Kako bi spriječili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vozovima ili toaletima.

Takođe, uvijek bi prije puštanja vode trebalo spustiti poklopac na WC šolji, a četkica za zube se prije korištenja treba potopiti u vodu za ispiranje usta.

 

(rts.rs)

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.