Kremasta krompir salata koja dovodi štitnu žlijezdu i hormone u red!

878

Hašimotova bolest, koja može da uzrokuje hipotireozu, je rašireni zdravstveni problem koji karakteriše usporeni rad štitaste žlezde. S ovim poremećajem koji može da utiče na brojne aspekte života, borila se i Magdalena Vselaki, koja je osmislila recepte za bolji rad ove žlezde, među kojima je i kremasta salata od krompira koju Magdalena opisuje kao isceljujuću.

Hipoterioza i hipertireoza su najčešći poremećaji štitaste žlezde, a obe ih je iskusila i sertifikovani trener holističkog zdravlja i osnivačica sajta Hormones Balance Magdalena Vselaki.

Magdalena je prvo obolela od Gravesove bolesti (autoimunog poremećaja koji uzrokuje hipertireozu), a sedam godina kasnije dijagnostikovana joj je Hašimotova bolest (autoimuni poremećaj koji uzrokuje hipotireozu). Pre šest godina joj je otkriveno da ima visoki estrogen i toksičnost teškim metalima.

Nakon što klasična medicina nije mogla da joj pomogne, Magdalena je krenula da sama istražuje mogućnosti izlečenja i shvatila da je ključ ozdravljenja u obnovi sistema za varenje, ravnoteži nivoa šećera, detoksikaciji jetre i emocionalnom zadovoljstvu, poput ljubavi prema samom sebi. Zbog promena koje je učinila Magdalena se, kako kaže, danas u četrdesetima oseća bolje nego u dvadesetima.

Osmislila je recepte koji pre svega pomažu kod Hašimotove bolesti i usporenog rada štitaste žlezde, a među njima je i kremasta salata od krompira koja kombinuje probiotike i prebiotike. Probiotici su kulture bakterija koje su zdrave za normalnu crevnu funkciju i često sprečavaju štetne bakterije da uzrokuju bolest. Prebiotici su hranjive materije koje bakterije upotrebljavaju za rast i razmnožavanje, a u njih spadaju prehrambena vlakna i ugljeni hidrati koji se ne razgrađuju u gornjem delu creva i dospevaju u debelo crevo gde se nalazi većina bakterija.

ZA NASTAVAK IDITE NA SLJEDEĆU STRANICU

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.