Ko se riješi ovoga, osjetit će ogromno oslobođenje i olakšanje za dušu!

533

Kad strahujemo, obično to radimo strepeći od imaginarnih situacija koje bi se mogle dogoditi u budućnosti.

Vidimo tu potencijalnu situaciju kao bolnu za nas i pružamo otpor, pokušavajući ju unaprijed izbjeći.

Ustvari, strah je strepnja od bolne situacije.

Naravno, takva situacija se ne mora dogoditi uopće, ona je imaginarna i nije se dogodila, ali strah da bi se ona mogla dogoditi vas toliko može obuzeti, da vi u trenutku zaboravite da je to samo jedna vaša imaginacija. Tako se nađete u zamci, jer je strah od bola i dalje prisutan i on nas proganja. Buduću imaginarnu situaciju ste prenijeli u sadašnost i vi taj bol već proživljavate. Nemate mir. Strepite.

Pokušavate nešto napraviti kako biste izbjegli ono što se nije ni dogodilo (možda nikad ni neće). Gradite scenarij „što bi bilo kad bi bilo“ i time „prizivate“ da vam se ono, čega se plašite upravo i dogodi. Tamo gdje vam je fokus, takvu realnost gradite.

Strah vas paralizira pa ne možete jasno sagledati vaše mogućnosti. Strah vas stavlja u poziciju da zaboravite vašu hrabrost, mudrost i sposobnost da se snađete. Strah vas stavlja u poziciju da zaboravite da ste okruženi ljudima koji bi vam pomogli kad vam je najpotrebnije.

Suočite se sa strahom kako biste ga eliminirali! Riješite se nemira i okova straha, koji vas drže paraliziranim.

Evo kako to učiniti:

Zapitajte se koliko puta ste se u prošlosti našli iznenada u nekoj situaciji koja je za vas bila nepoželjna i bolna i u kojoj nije bilo drugog izlaza nego da je prihvatite i da je prebrodite. Nijedna situacija nije ista i većinom ste bili iznenađeni, ali ste ih ipak preživjeli. Zapitajte se, koliko toga ste već prošli u životu, koliko različitih iskustava i problema pa eto vas tu, živi ste i opstajete i dalje. Zapitajte se, koliko su vas takva iskustva naučila nečemu?

Ohrabrite sebe. Niste baš toliko slabi koliko vam se ponekad čini. Sposobni ste se suočiti sa situacijom, jednostavno zato jer je jedini način da nastavite dalje taj da se probijete direktno kroz taj strah. Nemate drugog izbora nego da idete naprijed. A VI TO MOŽETE!

ZA NASTAVAK IDITE NA SLJEDEĆU STRANICU

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.