Italijanke otkrivaju tajnu ljepote: Ovako se njeguju jedne od najljepših žena na svijetu!

348

Italijanke vole da uživaju u životu i da razmaze same sebe, a isto preporučuju i drugim ženama. Stoga su rado podelile svojih 10 jednostavnih trikova lepote koje je lako ispratiti!

1. Maslinovo ulje je tajno oružje broj 1 za lepotu

Maslinovo ulje krcato je materijama koje doprinose lepoti, poput vitamina E koji održava mladost kože i hidratizujućeg skvalena. Jedna od najslavnijih i najlepših Italijanki svih vremena Sofija Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom telu. Italijanke vole maslinovo ulje stavljati i na vrhove kose nakon duge, tople kupke koje kosi daje poseban sjaj. Maslinovo ulje ima i lekovita svojstva, a Italijanke ga čak koriste za lečenje konjunktivitisa.

2. Teranje stresa im je prioritet

Italijanke smatraju stres najvećim neprijateljem lepote te su uverene da zbog prevelike količine stresa svi izgledamo starije i umornije. Znati kako da se opustite i odmorite vrlina je u italijanskoj kulturi. A najdraži način rešavanja stresa Italijankama je čaša vina svako veče.

3. Glatka koža pre svega

Italijanke vole glatku, mekanu kožu i najveći deo svakodnevne rutine ulepšavanja posvećuju hidrataciji. Umasiravanje putera za telo od glave do pete Italijankama je ritual kojim koži podaruju vlagu, a istovremeno se tako i opuštaju. Pri „mazanju“ kože maslacem posebnu pažnju posvećuju stopalima.

4. Ne boje se sunca

Italijanke su svesne da će se bore kad-tad pojaviti, pa neka barem onda nastanu zbog uživanja na suncu, smatraju ove fatalne žene. No, to važi samo za pravo sunce, ne i za solarijume, a kožu uvek zaštite kremama s visokim faktorima.

ZA NASTAVAK IDITE NA SLJEDEĆU STRANICU

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.