Čudotvorne namirnice koje osvježavaju dah: Neutrališu čak i bijeli luk!

98

Obilno unošenje bijelog luka sjajno djeluje na vaše zdravlje, ali bi vam moglo donijeti niz neprijatnosti zbog jakog mirisa koji lebdi svuda oko vas. Zato vam dajemo spisak namirnica koje mogu da uklone neprijatan ukus bijelog luka iz vašeg daha.

Američki istraživači otkrili su koje će namirnice ukloniti neprijatan miris bijelog luka iz vašeg daha. Oni tvrde da su jabuke, sok od limuna i nana posebno efektni.

Zeleni čaj, peršun i spanać vam takođe mogu pomoći, sudeći po istraživanju objavljenom u žurnalu “Nauka o hrani”. Jedno od jedinjenja u bijelom luku – alil metal sulfid – ne može biti rastavljeno tokomo varenja, što dovodi do njegovog oslobađanja kroz dah i znoj.

Od svih namirnica koje su naučnici posmatrali, jabuka je bila posebno djelotvorna, a naučnici smatraju da je zbog toga što se ona ponaša kao dezodorans koji ubija neprijatan miris.

Mlijeko je takođe izuzetno efikasno kada je u pitanju “značajno smanjenje” koncentracije hemikalija koje bijelom luku daju njegov dugotrajni miris koji svi pokušavamo da izbjegnemo.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.