Borovica – Plava čarobnica

281

Majčica priroda mislila je zaista na sve nam je tako podarila i “čarobnicu” borovicu, bobice plave boje kada su zrele, plod istoimenog vazdazelenog grma ili stabla, koji su jedan od najjačih prirodnih lijekova. Njihovo djelovanje jače je čak i od antibiotika, a mnoge zdravstvene tegobe rješive su kurom s borovicom.

Borovica prvenstveno djeluje na urinarni, respiratorni, probavni i živčani sustav. Na mjesta do kojih ne mogu prodrijeti ni antibiotici prodire borovica. Na primjer u urinarnim putevima u kojima postoje razna upalna žarišta uzrokovana bakterijom E coli borovica kao urinarni antiseptik predstavlja pravi lijek, a rezultati su brzi i sigurni.

Baktericidno djelovanje borovice dolazi do izražaja kod svih oboljenja u kojima su uzročnici bakterije, kao nefritis, cistitis, pielitis, itd. U crijevnoj flori uništava bakterije truljenja, a razvija bakterije vrenja što dovodi do detoksikacije crijeva, ali i čitavog organizma. To pridonosi njegovu jačanju i osvježenju, a raste i sposobnost reakcije organizma na bolesti.

Liječenje borovicom ne provodi se kod upale bubrega jer može izazvati krvarenje i pojavu bjelančevina u mokraći.

S obzirom na usku rasprostranjenost i činjenicu da dozrijeva svake tri godine, borovica ima i prilično visoku novčanu vrijednost. Oni posebno entuzijastični mogu potegnuti do Gorskog kotara i sami nabrati borovice, ali pritom svakako ponesite zaštitne rukavice zbog bodljikavih grančica.

Za sva prethodno navedena oboljenja, naročito za pročišćavanje krvi, kod povećanih vrijednosti mokraćne kiseline i masnoće u krvi, preporuča se kura s borovicama od mjesec dana.

KURA OD BOROVICE:

1. dan žvačite jedan plod borovice,

2. dan dva ploda borovice,

3. dan tri ploda borovice,

4. dan četiri ploda borovice,

5. dan pet plodova borovice… (i tako 15 dana)

15. dan 15 plodova borovice.

16. dan uzmete 1 manje, to jest 14 plodova borovice,

17. dan 13 plodova borovice,

16. dan 12 plodova i tako sve dok ne dođete do jednoga ploda.

– bobice dobro sažvačite, gutajte slinu, a koštice ispljunite. Što bolje i dulje žvačete, to će borovica biti učinkovitija.
– zdravi preventivno mogu uzimati do osam bobica, za jačanje imuniteta i za što bolje zdravlje općenito

I iglice borovice možete iskoristiti: zapalite ih u prostoriji u kojoj boravi bolesnik za njegov brži oporavak, a mogu koristiti i za dezinfekciju prostorije.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.