Bijeli slez liječi kašalj i još mnogo toga…

402

Prokuvati 1dl vode, zatim ostaviti tečnost neka se ohladi do temperature na kojoj dajete bebi mleko. Možete čak i pustiti da se još malo prohladi preko toga. Dve kašičice korena belog sleza preliti sa vodom. Ostavite beli slez čaj dva sata u vodi, što će slezu omogućiti ispuštanje sluzi.

Ovaj blagi čaj nakapajte bebi pre dojenja i jela u nosić kapaljkom. Dovoljno je staviti dve, tri kapi. Samo zapamtite kako se svež čaj mora praviti na 12 sati. Pozitivne efekte ovog recepta ćete videti već posle prvog dana korišćenja.

Možete ovaj recept koristiti i kao čaj za vašu bebu. Sipajte ga u flašicu i neka ga popije isto pre svakog hranjenja. Nemojte podgrevati napitak, to će uništiti sluz i ostale hranljive materije u čaju.

Kako se pravi čaj od belog sleza?

Postoji više recepata za pravljenje čaja od belog sleza koji se razlikuju u odnosu na svrhu njegovog ispijanja. Podelićemo sa vama neke od tih lekovitih receptura.

Recept za kašalj i čišćenje respiratornih organa

Za čaj od belog sleza supenu kašiku iseckanog korena preliti sa 200ml mlake vode i ostaviti sat vremena do dva sata. Biljka će za to vreme ispustiti sluz. Nakon toga podgrejati samo toliko kako vam ne bi bio hladan dok ga ispijate.

Može se piti tokom celog dana. Ne postoji tačno određena mera koliko čaja možete maksimalno popiti, ali svakako nemojte preterivati. Možete ga zasladiti medom.

Čaj se ne treba kuvati, niti polivati ključalom vodom, tada ekstrahuje skrob i postaje mutniji i brže se kvari. A između ostalog tako i gubi svoja lekovita dejstva.

ZA NASTAVAK IDITE NA SLJEDEĆU STRANICU

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.